En dag som alla andra

Hej bloggen!
Louise här. Idag har Klara och jag varit i skolan för att plugga och förbereda oss för de läxor vi har denna veckan. Vi har inte skola förrän på torsdag, men det gäller att vara förberedda. 

Livet här är väldigt härligt. Nu på eftermiddagen har vi druckit kaffe. 

Anledningen till att jag bloggar är för att jag tyckte det såg lite tomt ut här.

Här är vi i Amsterdam i lördagsHa en fin dag bloggen så hörs vi när vi hörs! Kram Louise
Solig dag

 
Utsikt från mitt fönster.
 
Efter två dagar med riktigt skitväder med regn, hagel och blåst vaknade jag imorses upp till ett soligt Rotterdam. Termometern visar plusgrader hela dagen och nu är det dags att bege sig mot skolan.

Fin fredag på er allihopa!Besök på universitet

1. Fotbollsarenan där Feyenoord spelar. 2. Innuti min skola 3. Utsikt från skolans 15e våning.
 
Idag startade den första riktiga dagen här nere. Vi började morgonen med att träffa ESN som är skolans internationella studentkår. Det informerade lite skolsystemet, betyg, poäng och sånt. Det var noga med att påpeka att det här är studenternas ansvar att se till att följa med i utbildningen, precis som hemma med andra ord.
 
Sen fick vi även träffa kära Pärlan som vi så länge ha mailat med. Hon är ansvarig för vår faculty inom media. Hon verkade vara en riktigt härlig kvinna som verkligen ville göra allt för att vi skulle trivas här. Tydligen ska hon även hålla en kurs i nederländsk kultur och språk som jag defentivt kommer att läsa. Känns som att man vill hinna göra så mycket som möjligt när man är här. Även om Holland är litet till ytan verkade det finnas en massa spännande kultur och platser att uppleva. 
 
Våra faddrar från ESN höll även en liten guidad tur i skolbyggnade som var hur cool som helst. Hela byggnaden är femton våningar och det flesta väggarna är gjorda av glas. Det är väldigt öppet och ljust och på vissa ställen fick jag nästan svindel. Allting kändes väldigt modernt och det var mycket glada färger. Utsikten från femtoende våning var riktigt häftig. Kan inte få noga av alla häftiga byggander här!
 
På eftermiddagen var hela den internationella gruppen och bowlade på ett ställe precis intill den stora fotbollsarenan. Jag var ungefär lika dålig på bowling som vanligt men lyckades i alla fall komma trea. Nu ikväll har jag och Lulu skypeat med Vix i Florida. Så skönt att vi kan hålla kontakten även fast vi bor så långt ifrån varandra nu. Tacka vet jag internet!Äntligen här

1.Utsikt från planet. 2. Erasmusbron 3.Saluhallen 4. Universitet
 
Igår kom vi fram till Rotterdam och hittills känns staden riktigt bra. Efter att vi hade flyttat in i våra lägenheter igår tog vi en tur på fram på stan för att kolla läget. För att ta oss till stan från där vi bor måste vi korsa den stora Erasmus bror som för övrigt är väldigt häftig. Inne staden fanns det en massa spännande saker och titta på. Bland annat hitta vi den stora Markthallen, typ en saluhall som var riktigt häftigt. Där kunde man nog köpa det mesta. Överlag så verkar dom älska all typ av snabbmat här och överallt säljs det pommes frites och andra friterade saker. Dom har några våfflor som ser väldigt goda ut som jag måste pröva någon dag.
 
Igår kväll var det lite fest med andra utbytesstudenter som också bor i vår hus. De flesta verkar riktigt trevliga och tror absolut att vi kommer få en riktig skoj tid tillsammans. Igår var det folk från Skottland, Brasilen och Frankrike med, imorgon ska vi ha en mer ordentligt introduktion med universitet så då får vi träffa alla utbytesstudenter. Det ska bli riktigt spännande!
 
Nu ska jag snart möta upp Louise och Mattias så ska vi bege oss till Jumbo som tydligen ska vara någon form av Ica Maxi butik som ligger här i närheten. Jag är mest på jakt efter ett diskställ och ett bra shampoo.
 
 Fem dagar kvar

Min nya hemstad, så satans häftig.
 
22 januari idag, vilket innebär att om fem dagar sitter jag på planet mot Holland. Kunde nog inte längta mer. Så fruktansvärt peppad på att få komma iväg och få starta det där ljua bytislivet som jag så länge längtat efter. Den senaste månanden har jag mest gått hemma och väntat. Behöver få nya rutiner och en ny vardag.
 
Började för övrigt packa idag. Sjukt svårt att veta vad man ska ha med sig, vad som är viktigt och allt sånt där. Helst hade jag nog velat ta med mig hela gaderoben men insåg rätt snabbt att det var omöjligt. Har i alla fall några dar till på mig att plocka i och ur den där väskan.
 
Men på tisdag sticker vi, peppen!!